Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Doe jij ook zo graag pilates? Of wil je pilates gaan beoefenen? Let dan op de basisprincipes van pilates. Ze zijn belangrijk om de oefeningen goed uit te voeren en om blessures te voorkomen.

Vaak wordt gedacht dat pilates alleen om de ‘core’ gaat. Waarbij de core gezien wordt als de gordel van buikspieren om je onderlichaam. Natuurlijk zijn je buikspieren belangrijk. Maar ze zijn niet het enige waar je aandacht aan mag geven tijdens pilates.

Pilates ken een aantal basisprincipes:

Ademhaling bij pilates

Ademhaling

Je ademhaling is super belangrijk. Verkeerd ademen kan zorgen voor stress in je lichaam en voor ademnood. Waarschijnlijk is goed ademen niet het eerste waar je aan denkt als je wilt gaan bewegen, daar wil ik graag verandering in brengen!

Bekkenpositie bij pilates

Bekkenpositie

Voor het goed aanspannen van je buikspieren én je rugspieren is de positie van je bekken belangrijk.

Plaatsing ribbenkast bij pilates

Ribbenkast

De connectie tussen het bekken en de ribben is belangrijk. Daarvoor is het nodig om naar de positie van de ribben te kijken.

Schouders bij pilates

Schouders

Wat doe je met je armen en je schouders? Als je schouderbladen niet goed gestabiliseerd zijn kun je ook niet goed steunen op je armen.

Hoofd en nek bij pilates

Nek en hoofd

Nek en hoofd hou je zo goed mogelijk in lijn met je rug om overbelasting te voorkomen.

Benen en voeten bij pilates

Benen en voeten

Je staat een groot deel van de dag op je voeten. Door je benen te bewegen kom je vooruit. Maar hoeveel aandacht geef jij nu eigenlijk aan je benen?

Wil je meer weten over pilates of eens een les ervaren? Ik geef niet alleen groepslessen maar ook privélessen waarin ik je alle basisprincipes goed aan kan leren. Dit kan vooral nuttig zijn als je start met pilates of als je klachten hebt.