Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Privéles yoga of pilates

Misschien is een groepsles een te grote stap voor jou. Het kan ook dat je last hebt van een fysieke of mentale klacht/diagnose en dat je wilt onderzoeken of therapeutische yoga, pilates, meditatie, mindfulness en/of ademhalingsoefeningen je daarbij kunnen helpen. In dat geval kun je bij mij terecht voor een privéles yoga of pilates.

Een privéles wordt op maat gemaakt op basis van jouw wensen en/of klachten. Alle hieronder genoemde vormen zijn hierbij mogelijk en afhankelijk van jouw vraag maak ik hierin een keuze.

Kosten

Voor een privéles van 50 minuten betaal je 49,95 euro.
Wil je vaker een privéles bij mij volgen, dan kun je een strippenkaart aanschaffen. De strippenkaart bevat 5 lessen van 50 minuten waar je 225 euro voor betaalt. Een strippenkaart is een jaar geldig.

Locatie

Deze lessen worden in Gouda Goverwelle gegeven in mijn praktijk. In overleg kan ik eventueel ook naar jou toe komen of de les bij een yogaschool geven, daar reken ik dan extra kosten voor, afhankelijk van de locatie.

Het is ook mogelijk om via Zoom een les bij mij te volgen. Hierbij krijg je na afloop van de les een link zodat je de opname van de les nog een keer terug kunt kijken.

Yin Yoga

In de Yin houdingen blijf je wat langer in een zittende of liggende houding zodat er rust en ruimte in je lichaam ontstaat. Deze houdingen zijn vooral goed voor je bindweefsel en gewrichten. Yin Yoga is ook erg goed voor mensen die hun energiebalans willen herstellen, bijvoorbeeld na een burnout. Daarnaast is Yin Yoga stressverlagend.

Hatha Yoga

Hatha Yoga gaat uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. De houdingen en de adem worden gebruikt om in contact met jezelf te komen. Daarnaast wordt in de hatha lessen spierkracht opgebouwd.

Therapeutische yoga

Voor mensen met (fysieke of mentale) klachten bied ik therapeutische yoga. Hierbij gaan we kijken naar je klacht en hoe we daar met yoga iets voor kunnen doen. Hierbij maak ik gebruik van de verschillende yogavormen die op deze pagina besproken zijn, maar ook van ontspanningsoefeningen, meditaties, visualisaties en ademoefeningen. Op maat gemaakt en in overleg met jou.

Hormoonyoga

Hormoonyoga bestaat uit een serie specifieke, dynamische yogaoefeningen met een stevige ritmische ademhalingstechnieken een energiegeleiding, die de hormoonklieren met elkaar verbindt. Hierdoor komt er balans in de werking van de hormonen waardoor klachten kunnen verminderen, verlichten of verdwijnen. Bij deze cursus leer je in een aantal lessen de klassieke hormoonyoga serie van Dinah Rodriques, tevens zal ik uitleg geven over hormonen en je informatie geven over hoe je zelf met o.a. je voeding meer balans in je hormoonhuishouding kunt krijgen.

Restorative Yoga

Restorative Yoga is een hele zachte vorm van yoga waarbij je in verschillende liggende houdingen zoveel mogelijk ondersteund wordt met kussens, dekens, bolsters en/of een stoel. Een heerlijke vorm van yoga bij stress en burn-out of bij ziekte.

Pilates

Pilates is een zorgvuldig uitgebalanceerd oefensysteem gebaseerd op de leerstof en theorie van Joseph Pilates. 

Ik ben opgeleid in de STOTT PILATES® methode. Deze methode heeft de oorspronkelijke theorie van Joseph Pilates geactualiseerd naar de hedendaagse kennis over bewegingsleer.

Waar yoga zich meer richt op de balans tussen hoofd en lichaam, richt Pilates zich meer op de samenhang tussen kracht, souplesse en controle.

Groepslessen

Voor het geven van een groepsles (bij werkgever, yogaschool, sportschool of bijvoorbeeld als een teamuitje) gelden andere tarieven. Hiervoor mag je contact met mij opnemen.

Daarnaast geef ik wekelijke groepslessen bij een yogaschool en een sportschool. Hiervoor kun je je aanmelden bij de betreffende yogaschool/sportschool. Betaling loopt ook via deze yogascholen/sportschool en niet via mij. Zie onderstaand rooster voor de locaties waar ik groepslessen verzorg.

Ik vervang ook regelmatig lessen op andere locaties in de regio. Heb jij een yogaschool of sportschool en zoek je een docent voor vervanging, stuur mij dan gerust een berichtje.

Bij TotYoga (Reeuwijk) geef ik les op:

  • Dinsdag van 19:00 – 20:00 Pilates
  • Dinsdag van 20:15 – 21:30 Yang-Yin Yoga

Zie ook www.noortjeburger.nl

Bij Club Den Edel (Waddinxveen) geef ik les op:

  • Dinsdag van 09:00 – 10:00 Pilates
  • Dinsdag van 10:00 – 11:00  Yin yoga
  • Donderdag van 09:00 – 10:00 Pilates Flow
  • Donderdag van 10:00 – 11:00 Yin yoga

Zie ook www.clubdenedel.nl

Aanmelden Privéles yoga en/of pilates

Algemene voorwaarden

14 + 6 =