Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Persoonlijke (therapeutische) les

Misschien is een groepsles een te grote stap voor jou. Het kan ook dat je last hebt van een fysieke of mentale klacht/diagnose en dat je wilt onderzoeken of therapeutische yoga, meditatie, mindfulness, ademhalingsoefeningen en/of pilates je daarbij kunnen helpen. In dat geval kun je bij mij terecht voor een individuele les.

Deze les is een privé les die op maat gemaakt wordt op basis van jouw wensen en/of klachten. Alle hieronder genoemde yogavormen zijn hierbij mogelijk en afhankelijk van jouw vraag maak ik hierin een keuze. Sinds kort geef ik ook Pilatesles, dus ook dat kunnen we hierbij meenemen.

Een individuele les kost je 55 euro per uur.
Deze lessen worden in Gouda Goverwelle gegeven in mijn praktijk. In overleg kan ik eventueel ook naar jou toe komen of de les bij een yogaschool geven, daar reken ik dan extra kosten voor, afhankelijk van de locatie.

Het is ook mogelijk om via zoom een individuele les bij mij te volgen. Hierbij krijg je na afloop van de les een link zodat je de opname van de les nog een keer terug kunt kijken. Een online privéles kost je 45 euro.

Yin Yoga

In de Yin houdingen blijf je wat langer in een zittende of liggende houding zodat er rust en ruimte in je lichaam ontstaat. Deze houdingen zijn vooral goed voor je bindweefsel en gewrichten. Yin Yoga is ook erg goed voor mensen die hun energiebalans willen herstellen, bijvoorbeeld na een burnout. Daarnaast is Yin Yoga stress verlagend.

Hatha Yoga

Hatha Yoga gaat uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. De houdingen en de adem worden gebruikt om in contact met jezelf te komen. Daarnaast wordt in de hatha lessen spierkracht opgebouwd.

Yoga bij klachten

Voor mensen met (fysieke of mentale) klachten bied ik privélessen yoga. Hierbij gaan we kijken naar je klacht en hoe we daar met yoga iets voor kunnen doen. Hierbij maak ik gebruik van de verschillende yogavormen die op deze site besproken zijn, maar ook van ontspanningsoefeningen, meditaties, visualisaties en ademoefeningen. Op maat gemaakt en in overleg met jou.

Hormoon Yoga

Hormoonyoga bestaat uit een serie specifieke, dynamische yogaoefeningen met een stevige ritmische ademhalingstechnieken een energiegeleiding, die de hormoonklieren met elkaar verbindt. Hierdoor komt er balans in de werking van de hormonen waardoor klachten kunnen verminderen, verlichten of verdwijnen. Bij deze cursus leer je in een aantal lessen de klassieke hormoonyoga serie van Dinah Rodriques, tevens zal ik uitleg geven over hormonen en je informatie geven over hoe je zelf met o.a. je voeding meer balans in je hormoonhuishouding kunt krijgen.

Meditatie

Stilzitten kun je leren. We noemen dat ook wel meditatie.

Restorative Yoga

Restorative Yoga is een hele zachte vorm van yoga waarbij je in verschillende liggende houdingen zoveel mogelijk ondersteund wordt met kussens, dekens, bolsters en/of een stoel. Een heerlijke vorm van yoga bij stress en burn-out of bij ziekte.

Groepslessen

Voor het geven van een groepsles (bij werkgever, yogaschool, sportschool of bijvoorbeeld als een teamuitje) gelden andere tarieven. Hiervoor mag je contact met mij opnemen.

Daarnaast geef ik wekelijke groepslessen bij yogascholen en een sportschool. Hiervoor kun je je aanmelden bij de betreffende yogaschool/sportschool. Betaling loopt ook via deze yogascholen/sportschool en niet via mij. Zie onderstaand rooster voor de locaties waar ik groepslessen verzorg.

Bij Present Movement (Gouda) geef ik les op:

  • Dinsdag van 19:00 – 20:15 Yin yoga & meditatie
  • Donderdag van 19:00 – 20:00 Pilates
  • Donderdag van 20:15 – 21:15 Restorative yoga

Zie ook www.presentmovement.nl

Bij Yoga Studio Vlinder (Gouda) geef ik les op:

  • Vrijdag van 09:45 – 10:45 Hatha yoga
  • Vrijdag van 11:00 – 12:00 Yin yoga

Zie ook www.yogastudiovlinder.nl

Bij Club Den Edel (Waddinxveen) geef ik les op:

  • Dinsdag van 09:00 – 09:45 Hatha Yoga
  • Dinsdag van 10:00 – 10:45  Yin yoga
  • Donderdag van 09:00 – 09:45 Hatha Yoga
  • Donderdag van 10:00 – 10:45 Yin yoga

Zie ook www.clubdenedel.nl