Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Jolanda Hofman

Orthomoleculair vitaliteitscoach, Yogadocent, Mind-Walk trainer

Als kind was ik gevoelig en onzeker. Ter bescherming van mijzelf ben ik mijn emoties en gevoelens gaan onderdrukken en mij gaan aanpassen aan de verwachtingen waarvan ik dacht dat anderen die van mij hadden. Ik kon goed leren en ben steeds meer in mijn hoofd gaan zitten, sterker nog, ik heb er zelfs mijn werk van gemaakt en ik rolde de ICT in. Ik heb jaren met plezier in de ICT gewerkt en mijn spirituele kant onderdrukt.

Totdat in 2011 mijn man onverwacht overleed. Na zijn overlijden ben ik in een regel- en overleefstand gekomen. Dat was nodig om voor mijn dochters te zorgen. Zelf kwam ik onderaan mijn actielijst. Toen alles weer een beetje in normaal vaarwater kwam ben ik gaan inzien dat alleen maar hard werken en stressvol leven ongezond is en mij niet gelukkig maakten.

Ik ging op onderzoek uit. Wat was belangrijk voor mij? Waar werd ik blij van? Wat gaf mij energie? Mijn spirituele kant kwam langzaam weer naar boven. Met name de Yoga heeft mij geholpen weer bij mijn gevoel en mijn hart te komen. Stapje voor stapje heb ik veranderingen doorgevoerd. Ik ben tijd gaan maken voor mijzelf en mij gaan omscholen.

Waar sta ik nu?

Ik verstop mij niet meer achter mijn verstand. Mijn emoties en gevoelens mogen er nu zijn. Dat is niet zwak, kwetsbaar zijn is juist sterk. Ondanks wat een ander daar van denkt. Ik mag er zijn, met al mijn plussen en minnen. Dit is wie ik ben en daar ben ik trots op.
Nu ik leef vanuit mijn hart, in plaats van vanuit mijn hoofd, voel ik mij zelfbewuster en maak ik andere keuzes. Ik bewaak mijn grenzen beter en kies soms voor mijzelf omdat dat beter voor mij voelt. Mijn stress is bijna weg en daarmee ook mijn overgangsklachten. Dingen hoeven niet perfect te zijn, als de intentie maar goed is. Dat geeft ruimte en rust in mijn hoofd.

Wist je dit al over mij?

  • Ik ben verslaafd aan boeken en tijdschriften. Vooral non-fictie boeken over het brein,  hormonen, voeding, gezond leven, persoonlijke ontwikkeling en natuurlijk yoga. Vooral boeken over yogatherapie zijn een grote liefde op dit moment.
  • Ondanks mijn computerliefde schrijf ik het liefst iedere dag op papier met een mooie vulpen.
  • Naast schrijven hou ik ook erg van mooi papier en mooie notitieboekjes. Maar als ik iets moois koop vind ik het vervolgens zonde om ze te gebruiken.
  • Ik heb mijn abonnement op de krant opgezegd. Ik word er niet blij van. Het kost mij geld, tijd en energie wat ik liever gebruik voor activiteiten die mij energie opleveren.
  • Ik ben wel spiritueel, maar zeker niet zweverig.
  • Ik ben een trage renner (hardlopen kun je het eigenlijk niet noemen)
  • Ik ben mijn hele leven al heel leergierig. Ieder jaar volg ik minimaal één opleiding, bijvoorbeeld voor yoga en coaching.

Neem contact met mij op

Heb je vragen? Neem dan contact met mij op. Ik ben bereikbaar via mail@jolandahofman.nl of via de telefoon of de app: 06-10726971