Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Hoe hou je je hoofd en nek in de pilates houdingen? Dat hangt van de oefening af. In algemene zin hou je je nek in verlengde van je rug en in zijn natuurlijke curve. Dus als je oefeningen op je buik doet ga je je hoofd niet zover optillen dat je een knik in je nek krijgt. En ook als je zittende oefeningen doet, hou je je hoofd en nek in het verlengde van je rug.

Als je een oefening doet waarbij je op je rug ligt, dan kan het dat je hoofd een beetje naar achteren kantelt doordat je bovenrug een beetje bol is, in dat geval leg je iets duns onder je hoofd zodat je nek weer de lijn van je rug volgt. Maar dit doe je alleen bij oefeningen waarbij je geen extra druk op je bovenrug brengt.

Bij oefeningen waarbij je met je bovenrug een beetje omhoog krult, zoals bij een buikspieroefening, breng je een heel klein knikje in je nek. Je blijft hierbij een lange nek houden, dus niet je kin naar je borst. Er moet een vuist tussen je kin en borst passen.

Wil je meer weten over pilates of eens een les ervaren? Ik geef niet alleen groepslessen maar ook privélessen waarin ik je alle basisprincipes goed aan kan leren. Dit kan vooral nuttig zijn als je start met pilates of als je klachten hebt.