Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Wat is Mind-Walk?

 • Mindful wandelen, gecombineerd met yoga/pilates-achtige (staande) oefeningen, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en een meditatie
 • Iedere week hebben we een thema
 • Een veilige, effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren
 • Zowel geschikt voor beginnende als gevorderde wandelaars
 • Geen ervaring met yoga of mindfulness nodig

Reeuwijkse Hout

Iedere zaterdagochtend is er een Mind-Walk in het Reeuwijkse Hout. De Mind-Walk duurt van 9:30 – 11:00. We verzamelen op de parkeerplaats rechts-voor het restaurant Het Reeuwijkse Hout.
De verschillende oefeningen zijn geïntegreerd in een wandeling van ongeveer 3 tot 5 km per keer. We lopen een rustig tempo en we eindigen met een kopje thee dat ik voor jullie meeneem. We drinken dit dus buiten en tijdens de thee praten we nog even na.

Prijs

De eerste keer mag je mee als proefles voor 10 euro. Daarna heb je drie opties:

 • Losse lessen waarbij je 12,50 euro per keer betaalt.
 • Meedoen met een strippenkaart. De strippenkaart kost 85 euro, bevat 8 stripjes en is 3 maanden geldig.

Aanmelden voor de Mind-Walk

4 + 13 =

Ik bied Mind-Walk op een aantal manieren aan:

 • Op dit moment is de trainingen op de zaterdagochtend een “doorlopende” trainingen. Je kunt hierbij op ieder moment instromen.
 • Enkele keren per jaar start ik een 8-weekse training. Hierbij loop je gedurende een aantal weken wekelijks in dezelfde groep. Iedere week is er een ander thema. Gedurende de weken worden oefeningen herhaald en verdiept zodat je steeds beter mindful kunt gaan wandelen.
 • Specials. Een special is een losstaande Mind-Walk training met een eigen thema. Je kunt deze als kennismaking volgen of als aanvulling op de training.
 • Mind-Walk voor bedrijven. Voor bedrijven kan ik lunch-wandelingen verzorgen. Maar je kunt ook kiezen voor een workshop, bijvoorbeeld in het kader van een vitaliteitsplan. Ook leuk om te doen als onderdeel van een teambuildingsdag. In dat geval kunnen we vooraf bepalen wat het thema of doel van de training zal zijn.
 • Het is mogelijk om de 8-weekse training of de specials individueel te volgen. Ook als je een eigen groep(je) hebt waarmee je een keer een Mind-Walk wilt doen kun je contact met mij opnemen. Leuk als vakantie-uitje of vriendinnenactiviteit!

Ervaringen

Jolanda nodigt je met diverse oefeningen op een vriendelijke manier uit om het leven in het hier en nu te ervaren.
Wandelen en mindfullness beoefenen ineen was een heerlijk actief rustpunt in mijn week. Binnenkort start het gelukkig weer!

Dorothea

De afgelopen periode hebben we met een groepje van 6 vrouwen een 10-tal mind-walks in het Goudse Hout gedaan onder begeleiding van Jolanda.
Jolanda heeft veel kennis van alle mogelijke yoga en aanverwante. Elke keer heeft Jolanda een ander thema met verschillende oefeningen.
We lopen in stilte en concentreren ons op de opdracht, Jolanda  geeft aanwijzingen hoe onze aandacht erbij te houden, af en toe doen we oefeningen of een korte meditatie. Het is vooral fijn, leuk en verrassend zo in een groepje buiten te lopen en na afloop een warm kopje thee te drinken met elkaar en te vertellen hoe we het vonden.

Kitty

Afgelopen maanden heb ik de cursus mind walk bij Jolanda gevolgd.
Het was heerlijk om buiten te wandelen ondanks af en toe wat regen, en tegelijkertijd meer te leren over ontspanning en meditatie en yoga oefeningen.
Iedere week een ander thema en geloof me het zet je aan het denken.
Het geeft je rust en een andere kijk op ons “drukke” leven.
ik ga zeker weer mee doen met de volgende wandelingen in 2020.

Een enthousiaste mind walker

Veel gestelde vragen

Gaat de training ook door als het regent?

Ja, de training gaat ook door bij minder mooi weer. Bij onweer of andere gevaarlijke weersomstandigheden gaat de les uiteraard niet door. De les wordt dan in overleg verplaatst.

Ik kan niet alle lessen meedoen, is dat een probleem?

Een enkele les missen is geen probleem. Je kunt de gemiste les ook inhalen in de andere groep

Mijn conditie is niet heel erg goed, kan ik dan meedoen?

Ja hoor, meestal kan dat wel. Als je twijfelt kun je een keer een proefles doen zodat je goed weet wat je kunt verwachten. Eventueel kunnen we ook individueel beginnen waarna je later in de groep kunt instromen.

Mag ik mijn hond meenemen?

Nee, honden kunnen niet mee.

Kunnen mannen ook meedoen?

Ja hoor, in de praktijk blijken vooral vrouwen mee te doen. Maar ook als man ben je welkom!