Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

De oorsprong

De term orthomoleculair bestaat nog niet heel lang en werd voor het eerst gebruikt door professor Linus Carl Paulin in 1968. Het woord orthomoleculair komt van twee woorden: orthos en moleculair. Orthos betekent gezond, recht of juist. Moleculair verwijst naar de moleculen van ons lichaam.

Bij een orthomoleculaire insteek wordt ervan uitgegaan dat een lichaam beter functioneert en daardoor gezonder is als alle lichaamscellen de juiste voedingsstoffen krijgen in de juiste hoeveelheden. De orthomoleculaire geneeskunde gaat ook uit van het zelf herstellend vermogen van ons lichaam door het aanbieden van optimale hoeveelheden voedingsstoffen. Voeding wordt dus gezien als een belangrijke factor bij gezondheid en het voorkomen van ziektes.

Gaat het alleen om suppletie?

Vaak wordt gedacht dat bij een orthomoleculaire aanpak altijd gebruik gemaakt wordt van supplementen. Maar de basis is een gezonde voeding. Daar zal ik ook altijd als eerste naar kijken. Het kan natuurlijk nodig zijn om bij tekorten de gezonde voeding aan te vullen met suppletie.

Hoe ik orthomoleculair toepas in mijn praktijk

Als vitaliteitscoach kijk ik niet alleen naar de voedingsstoffen, maar ook naar leefstijlfactoren die bijdragen aan een betere werking van ons lichaam. Zoals voldoende slapen, voldoende bewegen, goed ademen en ontspannen.

Deze aanpak werkt vooral als preventie en bij chronische klachten.

Meer weten? Lees hier meer: