Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Het regende, het was te warm, ik trainde voor een hardloopwedstrijd, ik had een paar cursusdagen, ik verving een paar weken extra lessen, kortom, het lukte écht niet om een inspiratiemail te sturen.

SMOESJES!!
Ja echt, allemaal waar, maar als ik eerlijk ben allemaal smoesjes om niet eerder een inspiratiemail te sturen.

Mensen denken vaak dat ik als coach en yogadocent mijn zaakjes zelf allemaal goed op orde heb. Dat ik mijzelf iedere dag kan motiveren om gezond te eten, te mediteren, yoga te doen, wekelijks te sporten, leuke dingen te doen en op tijd te ontspannen.

Laat ik jullie uit die droom helpen. Ook ik ben maar een mens en ook al weet ik hoe een gezonde leefstijl er uit ziet, heb ik zelf een praktijkruimte met alle hulpmiddelen en weet ik hoe ik iemand kan motiveren, dan nog lukt het mij zelf niet altijd.

En zo lukt het mij dus soms ook niet om mij te zetten tot het schrijven van een inspiratiemail. En wat je wellicht zelf ook herkent: zodra je iets een keertje overslaat, wordt het makkelijker om het nog een keertje over te slaan, en nog een keer…… Tot het moment komt waarop je je afvraagt of het eigenlijk wel zin heeft om weer te beginnen. Of nog erger, je wordt boos op jezelf: “zie je wel dat ik het niet kan”.

Vanmorgen heb ik mijzelf dus echt een schop onder mijn kont gegeven. Weet je wat het leuke is? Nu ik zo aan het schrijven ben word ik helemaal blij en vraag ik mij af wat mij nou eigenlijk echt tegen gehouden heeft.

Je vraagt je wellicht af waar dit verhaal nu naar toe gaat en waar voor jou de inspiratie zit. Wil jij echt graag iets gaan oppakken? En lukt het maar niet? Vertel je jezelf smoesjes waarom het echt pas ná de zomer kan starten?  Of dat je eerst een paar kilo afgevallen moet zijn? Of dat je eerst nieuwe wandelschoenen moet kopen, of een yogalegging?

Roep jezelf dan tot de orde. Geef jezelf een schop onder je kont.
Je kunt het!

Als het écht niet gaat, neem dan contact met mij op, dan zal ik jouw stok achter de deur zijn 😊