Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Ik stond vorige week in de badkamer mij lekker met een body crème in te smeren, toen ik mij opeens realiseerde dat ik mijn buik altijd oversloeg. Vooral mijn benen, armen en gezicht smeer ik in, maar mijn buik dus niet.

Zo lang ik mij kan herinneren ben ik niet blij met mijn buik. Ik moest ook aan een jeugdfoto denken. En natuurlijk heb ik hem even opgezocht. Een jaar of twaalf ben ik op de foto en ik sta trots voor mijn tent waar ik die vakantie in mocht slapen. Het is duidelijk te zien dat ik mijn buik inhoud, want ik vond mijn buik te dik. Als ik nu naar die foto kijk denk ik “hoe dan?” Geen dikke buik te zien. Maar ergens zat het er toen dus al in. Die buik die dik en lelijk was.

Gelukkig ben ik nooit heel streng gaan diëten, maar mijn gewicht is wel altijd een aandachtspunt. Ik ben nogal bourgondisch ingesteld. Ik hou van lekker eten, een gezellig borrelplankje met een glas wijn erbij, een chocolaatje bij de thee. Uiteraard weet ik alles van gezond eten, dus meestal kan ik mij wel inhouden. Maar in vakanties laat ik dat wat los en kom ik dus ook makkelijk een paar kilo aan, ondanks de vele wandelingen die we in vakanties altijd maken.

Ik merk het vaak direct aan mijn buik als ik iets eet wat minder goed voor mij is. Het voelt dan alsof mijn buik ontploft is. Hij is opgezet en zit heel erg in de weg. Met als gevolg dat ik minder goed slaap. Vaak ben ik dan ook boos op mijzelf, waarom doe ik dit mijzelf aan? Dus na vakanties komt er altijd een periode om weer wat strenger te zijn en gezonder te eten. En gelukkig gaan de vakantie-kilo’s er dan meestal wel weer snel vanaf.

Die buik dus, daar ben ik niet echt vriendinnen mee. Het is echt al heel lang geleden dat ik een bikini aan had en zelfs een badpak doe ik eigenlijk alleen nog aan als ik ga zwemmen. En het is eigenlijk super jammer. Want in die buik zijn een paar kinderen gegroeid. En in die buik liggen allerlei organen die mij van energie voorzien en goed voor mij zorgen. Dus hoog tijd dat ik wél vriendin ga worden van mijn buik.

Voortaan ga ik beter voor mijn buik zorgen! Toen ik dus vorige week in de badkamer stond en mij dit allemaal realiseerde heb ik een besluit genomen! In het vervolg krijgt mijn buik na het douchen ook een fijne insmeer-massage. Met de klok mee, want dat is beter voor je darmen. Heerlijk! En nog een beetje beter letten op wat ik eet om een plofbuik te voorkomen.

Vandaag was het in ieder geval heerlijk zomers weer. Eerst gezellig een paar potten gevuld met zomerbloeiers en daarna lekker in de tuin gezeten. Inderdaad met een glaasje rosé, maar wel met een gezonde snack: een bakje aardbeien. Nu nog wachten op de zomer en misschien ga ik dan ook eens op zoek in de kast naar een bikini 😊