Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Als je mij volgt via mijn mails of website, dan weet je dat ik ook ontspannende klankschaalmassages geef. Soms zet ik de klankschalen ook in bij een vitaliteitstraject. Dat kan zijn voor de ontspanning, maar soms ook om meer met je lichaam in contact te komen.

Naast klankschalen gebruik ik ook andere klankinstrumentjes, zoals koshi’s en tingsha’s. De geluidstrillingen van de instrumenten resoneren door je lichaam en creëren een diepe ontspanning, waardoor stress wordt verminderd en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Veel mensen ervaren een klankschaalmassage als zeer rustgevend en helend. Het kan helpen bij het verminderen van angst, het verbeteren van slaapproblemen, het verlichten van pijn, en het bevorderen van een gevoel van innerlijke harmonie en welzijn.

Pas had ik weer een heerlijke bijscholing voor de klankschalen en toen mochten we met een klankbad werken. Een klankbad is een hele grote klankschaal waar je ook in kunt gaan staan. Door het klankbad vervolgens aan te slaan kun je de trilling door je hele lichaam voelen stromen. Dit werkt heel erg aardend, dus vooral fijn voor mensen die veel in hun hoofd zitten, veel piekeren en/of onrust ervaren.

En je ziet hem op de foto hierboven. Ik was zo enthousiast dat ik zelf graag zo’n grote klankschaal wilde hebben. Dus mijn collectie klankschalen is uitgebreid met een heel fijn klankbad. Natuurlijk ben je welkom om de schaal een keer te komen ervaren!