Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Gisteren overkwam het mij weer. Om drie uur was ik klaar met mijn werk en ik had tot vier uur geen afspraken in mijn agenda staan. Mijn vriend en dochters waren op hun eigen kamers aan het werk. Ik had de tijd voor mijzelf en wilde even lekker relaxen. Ik had een grote mok thee gemaakt en mij met een boek op de bank genesteld. En toen gebeurde het…..

Ik zag mijn telefoon liggen en ik dacht ‘laat ik even checken of er nog een mailtje is waar ik op moet reageren’. Voor ik het wist was het half vijf. Ik had niet alleen mails gelezen, maar ook daarop geantwoord en ongemerkt was ik afgedwaald naar social media.
Dit was niet mijn plan. Weg vrij uurtje, weer mijn eigen tijd verknoeid.

Waarschijnlijk herken je dit wel. De telefoon en je mailbox als grote afleiders. Een hele middag op je telefoon berichtjes kijken en na afloop een ontevreden gevoel omdat je al die kostbare vrije tijd verprutst hebt.

En dat terwijl ik alle meldingen en piepjes uit heb staan. Alleen als iemand me belt, mag mijn telefoon geluid maken; verder sta ik niet toe dat ‘ie me afleidt met geluidjes.
Dat had vanmiddag dus niet geholpen.

Toen ik mezelf betrapte dat ik mijn tijd aan het verknoeien was, heb ik mijn telefoon verbannen naar de keuken. Ver genoeg weg om er niet bij te kunnen terwijl ik met mijn tweede mok thee weer op de bank ging zitten.

Dat werkte.
Anderhalf uur en een heel aantal hoofdstukken later vroeg ik me met schrik af waar mijn telefoon gebleven was? En natuurlijk vond ik hem terug in de keuken. Missie geslaagd: toch nog tijd gemaakt voor mijn eigen ontspanning.

Herken je de telefoon als magneet? Probeer het ook eens uit. Leg je telefoon in een andere ruimte als je ongestoord wilt ontspannen of juist wilt werken.