Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Ik heb de kwaliteiten van een spin. Tja, dat had ik even niet verwacht. Mijn business coach wilde dat ik na zou denken over mijn kwaliteiten. Dus ze liet mij een kaartje kiezen en toen ik dat omdraaide zag ik daar een spin op staan.  Ze vroeg mij om eens te benoemen wat de kwaliteiten van een spin zijn.

Eerlijk gezegd ben ik niet echt een spinnenliefhebber. Dus ik schoot een beetje in de weerstand  bij haar vraag. Maar toen kwamen toch de woorden. Een spin heeft 8 poten, maakt de mooiste webben, heeft de rust om te wachten, rent niet als een dolle achter zijn prooi aan. En steeds meer zag ik de kwaliteiten van de spin.

Toevallig had ik de dag voor mijn gesprek de ramen buiten gezeemd. Daarbij had ik een hele berg spinnenwebben verwijderd zodat ik weer lekker naar buiten kon kijken. En opeens zag ik het verband. Wellicht is het een goed moment om ook de webjes in mijn hoofd wat op te ruimen zodat er ruimte ontstaat voor een mooi nieuw web. Ik hoef geen haast te hebben. En vooral ook niet te veel tijd verspillen in het grootste web dat er is: het world wide web.

Met dat inzicht ben ik lekker buiten gaan wandelen om nog eens verder stil te staan bij de kwaliteiten van de spin. In mijn coaching gebruik ik ook regelmatig de natuur om mijn klanten te laten kijken naar hun kwaliteiten. Een andere, nieuwe manier brengt je soms ook nieuwe inzichten.

Zit jij soms ook een beetje vast in je hoofd en zou je wel eens op een andere manier naar je vraag willen kijken? Neem je piekerpunten eens mee naar buiten! Met jouw vraag gaan we wandelen waarbij we de natuur gebruiken als inspiratiebron. Heb je interesse? Stuur mij dan een PM of een mailtje dan maken we een afspraak!