Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Ze noemde mij een “duizend dingen doekje”, mijn business coach. En dat bedoelde ze niet positief. Volgens haar moest ik één specialiteit gaan kiezen om meer te kunnen verdienen als ZZP-er.

En waarschijnlijk heeft ze gelijk, zij heeft meer dan een miljoen euro omzet per jaar en ik kom daar bij lange na niet aan. Dus zij doet iets goed en ik doe iets fout.

Hoewel, wat is “fout”? Daar kunnen we een leuk filosofisch gesprek over houden. Mijn interesses zijn breed. Ik verdiep mij graag in yoga, maar ook in klank, in voeding en in slapen. Allemaal verschillende dingen. Zodra ik klaar ben met een opleiding dient als vanzelf de volgende zich al weer aan. Daar word ik blij van. Net als dat ik blij word van het begeleiden van vrouwen via mijn lessen of mijn praktijk. En nog belangrijker: die vrouwen die ik help worden er ook blij van. Ik wil dus niet kiezen, voor mij kan dit alles naast elkaar bestaan en als je vanuit je hart werkt kan het ook niet fout zijn.

Soms komen vrouwen bij mij omdat ze denken dat ze een rigoureuze keuze moeten gaan maken. Ze zijn niet meer blij met hun baan. Ze zijn er een beetje “klaar” mee en ze halen er niet zo veel voldoening meer uit. Anderzijds is het soms wel een baan waarmee ze goed hun geld kunnen verdienen en waarin ze gezien worden om hun kennis en ervaring.

Toch hebben ze het gevoel dat ze voor een grote keuze staan: de keuze om het roer om te gooien. En zo’n grote stap is spannend. Waar doe je goed aan?

Natuurlijk heb ik geen glazen bol. Maar je kunt wel kijken naar wat er nog meer mogelijk is. Wellicht is er een hobby waar je meer tijd in kunt steken om dáár je voldoening uit te halen. Of je kunt een nieuwe opleiding gaan volgen en wellicht langzaam naast je baan iets nieuws gaan opbouwen.

Kleine stapjes die beter te overzien zijn.

En ervaren dat je niet altijd hoeft te kiezen voor één specialiteit, dat je meerdere dingen naast elkaar kunt doen. Waarbij je wellicht je geld verdient met het één en je voldoening haalt uit het ander.

Zelf ben ik ook vanuit mijn passie andere stappen gaan nemen. Naast mijn baan in de ICT ben ik mijn yoga-hobby gaan uitbreiden met een yogadocenten opleiding, gevolgd door heel veel opleidingen en cursussen op het vlak van voeding, stress, hormonen, mentaal en slaap.

Dat lijken wellicht verschillende dingen, maar ik zie de rode draad. Het gaat allemaal om het begeleiden van vrouwen naar minder stress en beter slapen.

Waar ligt jouw passie? Waar haal jij voldoening uit in jouw leven?