Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Yoga-oefeningen om beter te slapen?
Karin slaapt slecht en ze wordt vaak moe wakker. Ze vraagt aan mij wat ze kan doen om uitgeruster wakker te worden. Heb ik misschien een paar yoga-oefeningen die kunnen helpen?

Opstaan is zó moeilijk…
Als we verder praten blijkt dat ze niet slecht slaapt, maar moeilijk in slaap kan vallen. Ze ligt vaak uren naar het plafond te staren en als de wekker om 7 uur ’s ochtend gaat heeft ze maar een paar uur geslapen. Ze is dan nog duf en ze voelt zich zwaar. Ze vindt het lastig om op te staan en heeft echt wel een kop koffie nodig om de ochtend te starten.

Ze schaamt zich voor haar ‘powernap’
Zolang ze bezig blijft gaat het prima met haar. Maar ze merkt dat als ze ’s middags na haar werk gaat zitten met een kop koffie, ze vaak in slaap valt. Ze schaamt zich er een beetje voor – ze is nog geen tachtig! – en noemt het daarom maar haar powernap.

Overdag slapen is niet handig
Natuurlijk kan ik een paar yogahoudingen vertellen die helpen om meer te ontspannen zodat je makkelijker in slaap valt. Maar als je slecht slaapt is het belangrijk dat je niet overdag gaat slapen. De verleiding is groot, je bent immers moe. Maar als je overdag gaat slapen gaat dit ten koste van je slaap in de nacht. Dus dat dutje overdag is dan geen powernap, maar een slaapkiller.

Yoga-houdingen om wakker te blijven
Ik heb met haar afgesproken dat ze juist wat yogahoudingen gaat doen als ze merkt dat ze overdag in slaap dreigt te vallen. Geen yoga om te slapen dus, maar juist om wakker te blijven. Zodat ze actief iets gaat doen tegen de vermoeidheid, zonder te gaan slapen, zodat ze in de avond slaperig genoeg is om beter in slaap te vallen.

Doe jij ook ‘powernaps’, maar wil je die yoga-oefeningen om wakker te blijven en ’s nachts beter te slapen? Laten we even praten! Stuur me een dm of maak een afspraak voor een gratis gesprek van een halfuur waarbij we de yoga-houdingen doornemen én kijken hoe je je overdag uitgeruster kunt voelen.