Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Mark Tuitert heeft twee leuke boekjes geschreven. De eerste heet ‘Drive’ en de tweede heet ‘Flow’. Ze liggen een beetje in elkaars verlengde. Zijn interesse in de stoïcijnen was voor mij de reden om ze te lenen bij de bibliotheek en ze te gaan lezen.

Zelf ben ik mij aan het verdiepen in de filosofie, gewoon omdat dat leuk is. De stoïcijnen zijn een bekende groep filosofen, dus ik was wel benieuwd hoe hij dat vertaald heeft naar de sport. Daarnaast gaat het over mindset, over actie nemen en over teleurstellingen heen stappen. Interessant dus voor mij persoonlijk én als coach.

Beide boeken zijn vlot geschreven, met leuke afbeeldingen en ondersteund met quotes van filosofen. Het is praktisch en zeker geen filosofisch boek. Veel persoonlijke verhalen van Mark zelf of van andere sporters. Leuk om te lezen in de vakantie.