Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

BackMitra® bij rugklachten

Veel van de mensen die bij mij privélessen yoga en/of pilates volgen, hebben last van rug-, nek- en/of schouderklachten. Vaak is dit het gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom, bijvoorbeeld een ronde bovenrug of juist een hele holle onderrug. De dieper gelegen houdingsspiertjes staan dan constant onder spanning met als gevolg dat spieren stijver worden en pijn gaan doen. Natuurlijk kunnen ontspanningsoefeningen voor de rug dan helpen, net als spierversterkende oefeningen. Maar soms lukt dat niet voldoende. Daarvoor heb ik de BackMitra® “ontdekt” en een opleiding afgerond om daar mee te kunnen en mogen werken.

De BackMitra is een stevig stripje. Door op een bepaalde manier op de BackMitra te gaan liggen en oefeningen te doen oefen je druk uit op de plekken waar de rug ronder is en waar spiertjes vastzitten. Dit helpt om de rug terug te brengen naar een betere uitlijning zodat de houdingsspiertjes meer kunnen ontspannen en op den duur de klachten zullen verminderen.

Bij dagelijks zo’n 10 tot 15 minuten oefenen zal je binnen enkele weken resultaat zien. Het is wel aan te raden om dit op te bouwen.

BackMitra® uitproberen of aanschaffen?

Heb jij rug-, nek- en/of schouderklachten en wil je wel eens proberen of de BackMitra iets voor jou is? Neem dan contact op voor een privéles. Uiteraard kun je bij mij ook de BackMitra aanschaffen. Neem contact op voor de actuele prijs.