Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Als vitaliteitscoach krijg ik regelmatig vrouwen in mijn praktijk met hormonale klachten. Vaak hopen ze dat ik een supplement voor ze weet zodat ze snel van hun klachten afkomen. Helaas werkt dat niet zo.

Natuurlijk kan een supplement helpen, maar als je niet eerst iets aan je stress niveau doet, blijft het dweilen met de kraan open.

Hoe werkt dat?
Als je lichaam stress ervaart, dan vraagt dat veel energie en bouwstoffen. Energie en bouwstoffen die dus NIET gebruikt kunnen worden voor jouw vrouwelijke hormonen. Hierdoor kan er een disbalans ontstaan. Dit kan allerlei klachten geven, zoals PMS en overgangsklachten, maar ook spijsverteringsproblemen. Als je er dan voor kiest om alleen een supplement te slikken, dan gaan de bouwstoffen van dat supplement óók naar jouw stress-systeem en lost het dus niets op voor jouw hormonale klachten.

Wil je dus echt iets aan jouw hormonale klachten doen, dan zul je eerst je stress niveau omlaag moeten brengen. Daarna kan het nuttig zijn om te kijken welke stofjes jij nodig hebt en die aanvullen met je voeding en/of tijdelijk een supplement gebruiken.

Wil je hier meer over weten? Blijf dan mijn berichten volgen, want daar ga ik je snel meer over vertellen in een e-book dat ik aan het schrijven ben en dat jij straks gratis kunt downloaden!