Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 125,00

Bij deze training leer ik je een serie yogahoudingen die je hormoonhuishouding ondersteunen. Bij deze training horen twee privélessen om de serie samen door te nemen, te oefenen en je vragen te beantwoorden.

Hormoonyoga is een holistische benadering van yoga die gericht is op het in balans brengen van het hormonale systeem in het lichaam. Het werd ontwikkeld door de Braziliaanse yogaleraar Dinah Rodrigues en combineert elementen van traditionele Hatha-yoga, Kundalini-yoga en Tibetaanse yoga. In Nederland wordt de opleiding gegeven bij Sylvia Mullaart, een leerlinge van Dinah Rodrigues.

Naast yogadocente ben ik ook orthomoleculair therapeut en hormoonfactor-trainer. Hierdoor kan ik je aanvullend helpen met bijvoorbeeld voedingsaanpassingen en tips voor suppletie.

Wat is hormoonyoga?

Hormoonyoga richt zich met name op vrouwen in de menopauze of premenopauze, maar kan ook gunstig zijn voor vrouwen met menstruatieproblemen, hormonale disbalans of vruchtbaarheidsproblemen. Het doel van hormoonyoga is om de productie en regulatie van hormonen te bevorderen, de energiestromen in het lichaam te harmoniseren en het algehele welzijn te verbeteren.

De serie bestaat uit een aantal specifieke yogahoudingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama) en energetische oefeningen. Deze combinatie stimuleert de hypofyse, eierstokken en de schildklier. Daarnaast wordt de bloedtoevoer naar het bekkengebied verhoogd. Hierdoor kan de hormoonyoga helpen om de symptomen van een hormonale onbalans verminderen.

Naast de fysieke oefeningen omvat hormoonyoga ook ontspanningstechnieken en meditatie. Stress heeft namelijk een grote invloed op het hormonale systeem, dus het verminderen van stress kan bijdragen aan het herstel van de hormonale balans. Lees hiervoor ook mijn blog over het in balans brengen van je hormonen.