Mentaal en Fysiek Vitaal

Slaap beter, verlaag je stress en voel je energieker

Coaching

In mijn coaching kijk ik, afhankelijk van waar jij tegenaan loopt, naar voeding, ontspanning, mind-set, beweging, ademhaling en slaap. Hierbij kijk ik zowel naar hulpmiddelen en oefeningen vanuit de vitaliteitscoaching als vanuit de yoga/pilates. Ook kunnen we de HeartMath als methode gebruiken voor zowel verhogen van je veerkracht als voor beter slapen.

Soms zit het even niet mee in je leven. Herken je dit?

  • Je bent je baan kwijtgeraakt en voelt je afgewezen
  • Je bent een dierbaar persoon verloren en vind het lastig je leven weer op te pakken
  • Je hebt gezondheidsklachten en kunt niet meer doen wat je gewend bent
  • Je voelt dat je niet lekker in je vel zit
  • Je voelt je vaak moe en soms sta je zelfs moe op
  • Je hebt zo nu en dan een kort lontje
  • Je bent overspannen of hebt burn-out klachten
  • Je zit in de overgang (of je vermoedt dat) en je vraagt je af wat je zelf kunt doen om de klachten te verminderen
  • Je vindt dat je meer moet gaan bewegen, maar het lukt je niet
  • Je twijfelt over een carrière switch

Allemaal voorbeelden van situaties die veel stress opleveren. Als orthomoleculair therapeut en vitaliteitscoach kan ik je begeleiden in het zoeken naar een manier om jouw stress te verlagen zodat je je weer energieker voelt en meer rust ervaart.

Mogelijkheden coaching

Wat betreft de coaching bied ik twee programma’s aan. Klik op de knopjes om per programma meer informatie te lezen.

HeartMath

In dit programma volgen we het Werken aan Veerkracht programma óf het Beter Slapen programma van HeartMath. Hierbij gebruiken we je ademhaling en de hartritmevariabiliteit om stress te verlagen en je hartcoherentie te verhogen zodat je meer energie krijgt en beter slaapt. Je hebt hierbij de keuze tot het volledige traject of een compact traject.

Vitaliteit programma

Ik begeleid jou in een coachingstraject met een looptijd van 3 tot 4 maanden. In dit traject kijken we naar hoe jij je stress kunt verlagen zodat je je weer fit kunt gaan voelen. In het traject leer ik je ontspannings- en ademoefeningen, we kijken naar gezonde (orthomoleculaire) voeding, beweging, je slaap en je mindset.
Binnen dit programma kun je kiezen voor een kort of lang traject.

Wil je weten wat coaching voor jou kan doen en wil je een paar tips om zelf snel al mee aan de slag te gaan? Weet je niet zeker of je voor de HeartMath programma’s wilt kiezen óf voor het vitaliteitsprogramma? Meld je dan nu aan voor een gratis inzichtgesprek!

Ik kwam bij Jolanda om begeleid te worden in een stressvolle periode om stress terug te dringen en balans terug te vinden.

Jolanda zocht samen met mij de HeartMath methode uit om mee te werken. Dit hielp me enorm om ontspanning in adem te vinden (heart focused breathing), mijn eigen energielandschappen te onderzoeken en te leren om op tijd te resetten bij stress.

Het feit dat je de HeartMath methode al na ons eerste gesprek bij me vond passen vond ik heel mooi. Het paste heel goed bij mij om met een werkboek aan de slag te gaan en het was precies de spijker op zijn kop.

Ik zou jou aanraden als coach omdat je heel oprecht, inlevend, betrouwbaar en bekwaam bent en het prettig om door jou gecoacht te worden.

IH

De inzet van het traject met de HeartMath methode is de (voorzichtige) start geweest van positieve veranderingen.
Er is inzicht gegeven in diverse situaties en daardoor is het (met behulp van deze methode en de coaching van Jolanda)  voor mij duidelijk geworden  hoe ik mijn energielevel beter op peil kan houden.
Het heeft mij veel gebracht en pas het toe in mijn dagelijkse doen en laten.
Het was een waardevol traject.

Rosita

Jolanda is een prettige coach die goed naar je luistert, doorvraagt en met je meedenkt.
Ze stimuleert je om na te denken en te voelen wat voor jou nodig is, alsmede om de benodigde stappen hiertoe te zetten. Ze laat je in je waarde en haalt toch het beste in je naar boven.
Door haar ervaringen op velerlei vlakken, kan ze ook over diverse onderwerpen met je meedenken.
Tevens kan ze je met het Heartmath stress reductie programma helpen om stress te verminderen en leer je beter met stressvolle situaties om te gaan.
Ik kan haar echt aanbevelen. 
Zoek je een coach, zoek dan vooral niet verder.

Cindy

Jolanda hielp me door me te laten ervaren wat  meditatie kan doen.  Ik heb daardoor gevoeld waar de plek in mijn lijf zit vanwaar ik naar m’n verdriet,  stress of onrust kan kijken zonder er kopje onder in te gaan.  Het was speels, rustgevend en vernieuwend. Jolanda’s uitnodigende manier van  vragen hielpen me om na te denken hoe ik het mediteren maar ook het opschrijven van ervaringen waar ik blij en gelukkig een plaats kon geven in mijn dagelijkse routines.

Haar  vragen zorgden ervoor dat ik de voornemens die ik in gedachte al wel maakte  meer tot leven kwamen, reëler werden, klaar voor de uitvoering.  Een aanrader!

Dorothea

Onlangs heb ik een outdoor coachsessie bij Jolanda gedaan. Naast dat het heel ontspannen wandelen is, heeft het mij ook heel veel inzichten gebracht door de vragen die zij stelt. Dat gaf heel veel stof tot nadenken maar ook veel antwoorden en praktische adviezen waar ik iets aan had!

Ook viel mij op hoeveel kennis van zaken Jolanda heeft op verschillende gebieden. Al met al beveel ik het iedereen aan om één of meerdere keren met haar af te spreken als je op zoek bent naar antwoorden of persoonlijke groei!

Janita

Ik heb met Jolanda een coachingstraject gedaan van 5 sessies met als doel om me weer beter in mijn vel te doen zitten. Ze heeft me geholpen om mijn slaap-, voedings- en beweegpatroon in kaart te brengen en aangegeven (met onderbouwing) waar de verbeterpunten zaten. Ook heeft ze tips en trick gegeven om beter met stress om te gaan, pieker- en ontspanningsmomenten in te lassen en op zoek te gaan naar datgene wat me energie geeft. Jolanda is rustig en beheerst in haar werkwijze maar enthousiast in haar persoonlijke begeleiding. Ik heb er zeker iets aan gehad.

Anita

Halverwege vorig jaar (2020) merkte ik dat ik kilo’s aan het vergaren was. Te verklaren, want corona heeft mij doen besluiten om met de auto naar het werk te gaan en niet meer met trein en fiets. Voor de goede orde, mijn werk en ik overbrugde 78 km. Werk in de ouderenzorg, dus naar mijn idee zeer verstandig om de train te vermijden. Drukdrukdruk, vroeg ontbijten, lunch achter de computer en soms vergeten en bekaf thuis. Na 5 maanden kon ik mijn broeken niet meer aan, ik werd dikker.
Langzaam bekroop mij een ontevreden gevoel, een algeheel ontevreden gevoel en wist: ‘Nu moet ik iets gaan ondernemen’. Waar kan ik aan beginnen? Aan mijn gewicht. Maar lijnen begrijp ik niet en heb mijn hele leven bij moeten eten, ipv af te vallen. En, detail, de overgang, geen menstruatie meer, hahaha! Heel fijn, inderdaad, aan de andere kant veranderen hormonen ook iets in je. Dat voelde ik eenvoudigweg en wist mij geen raad en zat vast.
Op zoek gegaan naar iemand die mij zou kunnen ondersteunen en daar kwam Jolanda in beeld. Zij kon mij vast vertellen wat ik moest doen of laten. En dat is zo! Niet makkelijk, want je moet het zelf doen, maar het is zo veel eenvoudiger nu ik begrijp wat er gebeurt in mijn lijf. Bovendien is Jolanda van nature een vriendelijk mens en laat zich op een geduldige manier beslist niet afleiden van waar het over gaat.
Kortom, ik werd vorig jaar ongelukkig en had daar ook nog eens geen reden toe, vond ik, omdat het leven goed voor mij is. Ongetwijfeld herkenbaar voor een aantal mensen die dit lezen.

Kennis maken met Jolanda en gaan met die banaan! Waar ik enorm van opkeek is wat voeding kan doen met de algehele gesteldheid van je lijf en dus uiteindelijk ook het welbevinden. Kleine aanpassingen zoals veel meer groenten (en dan bedoel ik een pond per dag), plastic vermijden (olijfolie etc), ipv sojamelk overgegaan op havermelk, veel meer vezels en 75% minder cafeïne. Dat was de eerste stap, daarna ontspannen, je hoort het goed, ontspannen. Een zoektocht wat past, want jaja, als ik lekker bezig ben ontspan ik ook, dacht ik. Niet dus. Ontspannen in de vorm van tijd voor jezelf, bewust van mijn lijf en respect voor de dingen om mij heen. Meditatie oefeningen, starten met een paar minuten per dag en daarna mooie meditaties opzoeken via youtube, ik meen het, het kan allemaal! Storytel aangeschaft en uren wandelen met een luisterboek op mijn hoofd. Werkt voor mij als een tierelier, echt heerlijk. En dan niet uren achterelkaar wandelen, nee, een half uur en soms een uur per dag. Bewegen is ook ontspannen. Jolanda kan haarfijn uitleggen wat het sympathisch en parasympatisch systeem is, hoe je het aanwakkert of juist tot rust brengt. Zij kan je leren om er invloed op te hebben.
Heb er inmiddels zelf invloed op, dat kan echt iedereen met de juiste begeleiding. Het heeft direct invloed op je lijf en gemoed. Oh ja, ademhalingsoefeningen, naast dat ze grappig zijn, het werkt! Inmiddels heb ik mijzelf getraind en zelfs op de fiets of op het toilet als je de drukte van het werk even van je af wil schudden.
Krachttrainingen horen er ook bij en dat is het enige waar ik echt moeite mee heb om die vol te houden, maar ik doe het wel. Minder dan aanbevolen, maar doe het wel.

In een korte tijd heb ik mijn gewicht op orde, weet wat ik wel en niet moet doen (mag een beetje schommelen van mij) en zoek de leuke dingen op, niet te spartaans. Dat laatste zeg ik, omdat ik die neiging heb. Niet doen dus, je mag jezelf ook wel eens wat gunnen.

Jolanda ondersteund op individuele basis, dus wat past het beste, in dit geval, bij mij. Zij geeft tips, oefeningen en geeft les in ‘wat gebeurt er in je lijf bij stress en ontspanning’ en belangrijker, zij kan je leren hoe hier meer invloed op te hebben. Oefenen en oefenen, training voor jezelf. Heerlijk! Jolanda geeft rust laat zich niet afleiden door mijn drukte, haha! Ze schrijft van elke afspraak een verslag en daar heb ik tot op de dag van vandaag nog plezier van. Ik lees het terug om ervoor te waken niet terug te gaan naar mijn oude gedrag mbt bijvoorbeeld voeding en bewegen. En het vertellen aan je vrienden en familie, dat helpt ook om steun te krijgen en mijn vrienden zeiden: Dat is ook verstandig, ik wil wel horen hoe het was.

Jolanda vindt niets raar of gek, dat is helemaal tof. Mocht je jezelf ook maar een beetje herkennen in mijn verhaal, gun jezelf Jolanda. Ga kennis maken, kijk of het wat is, niet geschoten altijd mis zeg ik altijd. De situatie die je herkent is waarschijnlijk net als de mijne, maar dan een half jaar terug. Het is nu een stuk beter. En dat gun ik jou ook.

Candide