Verlaag je stress met Jolanda
Coaching, Yoga & Mindfulness

Nieuws

2019-08-13

Ben ik wel een gecertificeerde coach? Ja, natuurlijk!

De laatste tijd is er in de media veel discussie over de grote groei van het aantal coaches. Dit houd mij wel bezig omdat het voor mij belangrijk is om te handelen vanuit kennis en ervaring. Daarom ben ik ook al jaren met meerdere opleidingen bezig en vind ik het ook belangrijk om mij te blijven (bij)scholen. Zonder helemaal compleet te willen zijn heb ik hieronder een aantal van mijn gevolgde opleidingen benoemd.
 
Coachopleidingen
Bij Sonnevelt opleidingen heb ik de driejarige HBO-coachopleiding tot Vitaliteitscoach gevolgd (zie www.sonneveltopleidingen.nl). Bij deze opleiding heb ik de modules Stresscounselor, Trainer Hormoonfactor en Mental Coach gevolgd. Deze opleiding is SNRO geaccrediteerd en heeft het NRTO- en CRKBO-keurmerk.
 
Psychosociale en Medische Basiskennis
Daarnaast is het belangrijk om de grenzen van mijn expertise te kennen en te herkennen wanneer ik beter iemand kan doorverwijzen naar een psycholoog en/of huisarts. Daarom heb ik de HBO opleidingen Psychosociale Basiskennis en Medische Basiskennis gevolgd bij Con Amore (zie www.conamore.com). Ook de opleidingen bij Con Amore zijn geaccrediteerd (CPION, SNRO).
 
NOBCO
Naast opleidingen is het natuurlijk ook belangrijk om te blijven bijscholen en om je professioneel te verbreden. Daarom ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches: de NOBCO.
De NOBCO is hét aanspreekpunt voor en over coaching in Nederland. Voor mij is dit ook een teken van kwaliteit. Door mij aan te sluiten bij de NOBCO onderschrijf ik ook de Internationale Ethische Code (IEC). De IEC biedt richtlijnen voor een professionele, transparante en uniforme werkwijze voor coaches. In de IEC is opgenomen hoe je als beroepscoach omgaat met thema’s als integriteit, professioneel en excellent handelen, contractering, (eigen) verantwoordelijkheid en vertrouwelijkheid.

Yoga & Mindfulness
Bij de coaching is het mogelijk dat ik oefeningen vanuit de yoga en mindfulness toepas. Zoals ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Wat betreft de yoga heb ik een ruime ervaring en een lange lijst met opleidingen gevolgd. Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij o.a. Flim Reydon, Anat Geiger & Marcel van de Vis Heil, Sylvia Mullaart-Bonn, Sarah Powers, Dr. Ganesh Mohan en Dr. Günter Niessen. Voor de yoga ben ik aangesloten bij Yoga Alliance (zie www.yogaalliance.org).
 
Mind-Walk
Ook voor de Mind-Walk heb ik een aantal opleidingen gevolgd bij de Mind-Walk organisatie. Daarnaast gebruik ik hierbij uiteraard ook mijn kennis en ervaring vanuit de coaching, yoga en mindfulness.

Jolanda - 10:57:53 @ Vitaliteit | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn