Verlaag je stress met Jolanda
Coaching, Yoga & Mindfulness

Nieuws

2019-07-09

Wat doet een vitaliteitscoach

Er wordt veel geschreven over vitaliteit en over coaching. Soms wordt het ook leefstijlcoaching genoemd.

Wat doet een vitaliteitscoach nu eigenlijk?
 
Voor mij staat vitaliteit voor energie hebben en goed in je vel zitten. Zin hebben om de dingen die je moet doen te doen en ook genoeg tijd en energie overhouden voor de dingen die je graag wilt doen. Balans tussen werk, gezin en je persoonlijke behoeften.
 
Als coach sta ik naast je en kijk ik mee naar waar jouw vermoeidheid, gebrek aan energie of levenslust vandaan komt. Dat kan door het verlies van een dierbare, het verlies van je werk, maar ook door een te volle agenda, de zorg voor dierbaren of te veel druk op je werk.
 
En afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kijken we naar kleine stapjes die jij kunt maken en die bij jou passen. Voor de één is een dagelijkse korte wandeling naar buiten al genoeg uitdaging terwijl een ander wellicht moet gaan oefenen in het zo nu en dan eens zeggen van ‘nee’ tegen een hulpbehoevende ouder. Mentale en fysieke stappen zijn beiden nodig. Soms ga ik dus ook werkelijk met iemand naar buiten of gaan we op yoga geïnspireerde oefeningen doen, soms is een luisterend oor even belangrijker. En voor anderen kan het heel helpend zijn om eens te kijken naar het voedings- en bewegingspatroon om meer energie te krijgen.
Altijd maatwerk dus en geen standaard protocol.

Jolanda - 12:23:41 @ Vitaliteit | Een opmerking toevoegen 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn